13 Kasım 2017 Pazartesi

Tiramisu (Kahve'nin Gölgesi)

Tiramisu aslında çok aradığım tatlılar arasında değil sanırım kahve ile pek aram olmadığından kaynaklı..Ama bu kremayı keşfettikten sonra tiramisu da sevdiğim tatlılar arasına girmeyi başardı..

İlk ısırığımı aldığımda inanamadım,tekrardan bir dilim daha, birdaha ,birdaha aldım tabağa baktığımda bitmişti..gerçekten tadı çok lezzetli ve bir o kadar da hafif yediğinizi bile anlamıyorsunuz..

Farklı kremalar ile bir çok kez denemişimdir ama ya yumurta kokusu ya peynir tadı yada kahvenin baskınlığı beni tekrar tekrar tarif araştırmasına itti..

Ama bu kremaya ulaştıktan sonra  ''işteee bu sefer oldun Tiramisu dedim'' ve  gram, gram hesaplayarak her seferinde aynı reçeteden devam ettim..

 Benim gibi tiramisu reçetenizi bu şekilde yapacağınıza emin olun...bayılacaksınız hafifliği sizde etki edecek ve sizinde favorileriniz arasına girecek tüm tarifleri unutacaksınız benden söylemesi;)







Yapım aşamasında uğraştırıcı gelebilir sakına Korkmayın..!!!  Adımlarımı  takip edin gayet kolay,ilk önce pişmiş olan kremamız hazırlanacak.

Bir miktar süt ve şekeri kaynama derecesine gelene kadar ısıtacağız. Yumurta sarısı olan karışımımız ile ılıtarak yavaş yavaş bir araya getireceğiz ve böylelikle yumurta kokusunu önlemiş olacağız.

Hadi başlayalım....

Muhallebi Tabanı İçin;

1 su bardağı süt (200 ml) (2 yemek kaşığı yumurtalı karışım için)
1 türk kahve fincanı şeker (75 gr) (2 yemek kaşığı yumurtalı karışım için)
2 yemek kaşığı un (17 gr.) (silme olacak)
3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ (28 gr) (küçük parçalara bölünmüş)
1/2 paket vanilya



Muhallebinizi 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz...

İlk olarak küçük bir tencere ve ısıya dayanıklı bir orta boy kase alın önünüze...1 su bardağı sütten 2  yemek kaşığı kaseye ekleyin geri kalanını tencereye dökün ve 1 kahve fincanı şekerden 2 yemek kaşığı kaseye ekleyin geri kalanını tencereye aktarın. 

Tencereyi  ocağa alın ve arada karıştırarak kaynamaya yakın ısıtın.(sakına kaynatmayın!!!)

Kasenize 3 yumurtanın sarısını, 2 yemek kaşığı unu da ekleyin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.Süt karışımı ısındığında, yumurta kasenize sürekli çırparak yavaş yavaş ekleyin.  

Bu karışımı tekrardan tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra küp küp olan tereyağ ve yarım paket vanilyayı ekleyin ve karıştırın..
Kremanızı streç film ile örtüp, 1 saat veya gece boyunca buzdolabına kaldırın.

Kahve Şurubu İçin;

3 türk kahve fincanı su
3 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı şeker

Labne Kreması İçin;

250 gr. Labne Peyniri (mutlaka soğuk olmalı)
100 gr. krema (1 türk kahve fincanı) (mutlaka soğuk olmalı)
1/2 türk kahve fincanı şeker (pudra şekeri de  kullanılabilir.) 
1/2 paket vanilya
  • Kedi Dili ve Kakao


İlk önce kahve şurubunuzu sıcak su ile hazırlayın ve soğumaya bırakın.

100 gr. süt kreması, 1/2 kahve fincanı şekeri ve vanilyayı mikserle en üst seviyede sertleşene kadar çırpın.

Daha önce hazırlamş olduğumuz muhallebi tabanını buzdolabından çıkarın ve labne peynirini ekleyerek pürüzsüz kıvama gelene kadar elle çırpın..

En son olarak bir spatula yardımı ile labne peniri karışımını, kremalı karışıma ilave ederek katlama yöntemiyle karıştırın.

Ve gelelimm kedi dili ileee buluşmasına...



İstediğiniz orta boydaki kare bir borcama, dondurma bardaklarına veya tek porsiyonluk kaselere yapabilirsiniz..

Kahve şurubuna batırılan kedi dillerinizi 2 saniyeden fazla sürmemek şartıyla batırıp çıkartın.Tek katman olacak şekilde borcama dizin.Kremanın yarısını kedi dillerinin üstüne pürüzsüz spatula yardımı ile yayın.. 

Tekrardan kedi dillerinizi şuruba daldırıp çıkartın ve kremanın üzerine dizin...Kalan kremayıda üzerine pürüzsüz bir şekilde yayın.

MUTLU SOONNN..:)

En az 6 saat veya gece boyunca buzdolabına kaldırın..Ve servis esnasında kakao serpin..(Kıyılmış çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz..)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder