Hamuru için Malzemeler;
2 + 3/4 su bardağı un
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı su
Tuz
Hamuru Açmak için;
Buğday Nişastası
125 gr. tereyağ
İç Harç için;
4 yemek kaşığı yağ
2 adet soğan
250 gr. kıyma
2 adet patates
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Derin bir yoğurma kabına unu alın. Ortasını bir havuz olacak şekilde açın ve yumurta, süt,sıvıyağı, su ve tuzu ekleyip çatal ile karıştırın. Hamuru tezgahın üzerine alın ve kısmen yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Soğanları yemeklik doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Sıvıyağı ilave edin, doğradığınız soğanları ekleyip, renk alana kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve hafif kavurun,rendelediğiniz patatesleri ekleyip, güzelce pişirin.Tüm baharatları ekleyip 1-2 dk.kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru 10 bezeye ayırın,her bir hamuru nişasta serperek tatlı tabağı boyutunda açın. Aralarına nişasta serperek 10 hamuru üst üste yerleştirin. Mümkün olduğu kadar ince şekilde açın. Eritmiş olduğunuz tereyağını hamurun üzerine sürün. Hamuru ortadan ikiye bölün. İç harcı uzun kenar kısmına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız ruloyu fırın tepsisine yerleştirin ve dilimlere bölün. En son üzerine eritmiş olduğunuz tereyağından sürün
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
Afiyetle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder