9 Kasım 2017 Perşembe

Fırında Sütlaç

Süt kokan ve çocukluk yıllarımızın aşinalığı olan tatlı.. Annelerimiz ne çok yapar, en güzelini yaparlar..                                        

 Hele de az şekerli ise birde kıvamı akışkansa tam istediğimden. . Canım ne zaman hafif tatlı istese birde fazla zamanım yoksa Sütlaç benim o an kurtarıcımdır...






























Malzemeler ;

1.5 litre süt
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker (1 parmak eksik)
1 yumurta sarısı
1 vanilya
3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmayacak)
1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için) 

İlk önce pirinç iyice yıkanıp 2 su bardağı su ile derin bir tencereye alınır. Pirinçler suyunu çektikten sonra şeker (şeker miktarı isteğe göre artabilir) ve süt ilave edilerek kaynatılır. 

Kaynayınca kısık ateşte 10 dk. daha pişirilir. Nişasta ve yumurta sarısı 1çay bardağı sütle ayrı bir kasede çırpılarak kaynayan sütlaça yavaş yavaş eklenerek sürekli karıştırılır. 

Koyulaşan Sütlaç 5 dk kaynatılıp  ocaktan alınarak vanilya eklenir. 

Porsiyonluk güveçlere eşit miktarda bölüştürülür. Sütlaç kapları derin bir fırın tepsisine yerleştirilir üzerine hafif pudra şekeri serpiştirilir ve kapıların yarısını gelecek şekilde tepsi soğuk su ile doldurulur. 




























Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sadece üst ayarında 15-20 dk. üzerleri kızarana kadar pişirilir. (Fırının en üst rafının 1 altına koyulur.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder