Bize tavuk suyu ile kızıma kemik suyundan yada peynir altı suyu oda yoksa sebze suyu ile bile yaparım...Bazen içine yeşil mercimek bile attığım oluyordur..
Malzemeler;
1.5 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çimcik kırmızı tozbiber
6-7 bardak su (2 bardağı tavuk suyu)
Tuz
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çimcik kırmızı tozbiber
6-7 bardak su (2 bardağı tavuk suyu)
Tuz
Çorbanın Yapılışı;
Aşurelik buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Bir düdüklü tencerede dövme ve nohutu 6-7 bardak su ile pişirin.(Buğdaylar iyice pişmiş olacak) ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, un ve sarımsağı çırpın.
Bu karışıma kepçe yardımıyla çorbadan yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. (Yoğurdun kesilmemesi için karışımı ılık hale getirmek lazım). Karışımı aynı şekilde yavas yavas çorbaya dökün. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. En son Tereyağını tavada kızdırıp üzerine nane ve tozbiberi ekleyin.
Çorbanız pişirken ve piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağını kapatmayın. Yoksa yoğurt kesilir.) Afiyetle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder