2 Kasım 2017 Perşembe

İncirli Sarma Kurabiye



Yanına demleyin bir demlik çayy oh mis..;D bir kurabiyenin içine bu kadar mı yakışır incir ?? Nasılda elmanın rolünü çaldı böylee. Ya arkadan gelen elmanın mayhoşluğu,tarçının kokusu ve cevizde eklendin mi değmeyin kurabiyenin keyfine....

Yağmurlu havalarda tarçın kokusu buram buram kokmalı bir evde...Tarçın deyince üniversite yıllarımda gittiğimiz küçük bir dükkanı olan salepçi vardı.Dışarıda masalar, iskemleler...Bütün sokağı sarardı tarçın ve salep kokusu..otururken üşüsek de uğramadan geçemezdik..Neyse konudan konuya atlamakta üstüme yoktur..

Nerede kalmıştık kurabiye harcında genelde elma kullanılır ama bence incirle beraber kullanıldığında daha çok yakıştırırım kurabiyeye..lezzet verdiğini düşünürüm...Hadi başlayalım o zaman konu daha fazla uzamadan..



Malzemeler;

250 gram margarin (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı sıvıyağ (25 gr)
1 kahve fincanı yoğurt (100 gr)
1.5 kahve fincanı pudra şekeri (75 gr)
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı sirke
4.5-5 bardak arası un (550 gram)

İncirli Dolgunun İçi;

10 tane İncir 
3 tane elma
5 tane kayısı
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

İncirli Dolgunun Yapılışı;

İlk önce incir ve kayısı minik doğranarak 5 dk suda bekletin.Elmaların kabuğunu soyun ve rendeleyin.Teflon bir tavaya elma ve şekeri alın,elmalar suyunu çekene kadar kısık ateş de pişirin.(tamamen çekmesin çok az sulu kalabilir.) 

Suda beklettiğimiz incir ve kayısı ilave edin ve 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.Tarçın ve cevizi ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamurun Yapılışı;

Tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına alın.Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurun.Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.


Hamurun Hazırlanışı;

Tepsinize yağlı kağıt serin ve fırınınızı 170 derecede alt üst olarak ayarlayın.

Hamurdan  önce cevizden ufak parçalar alarak  iri bir misket büyüklüğünde yuvarlayın ,daha sonra hamuru tezgaha alın ve elinizle uzun rulo şeklini verin.Merdane yardımı ile  uzunlamasına açın.İncirli dolgudan paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.

Ruloların bitiş kısmı altta kalacak  şekilde tepsiye yerleştirin.170 derecelik fırında 12 dakika pişirin. İlk olarak size pişmemiş çok yumuşak gelebilir. Ama hamur kendi sıcaklığında pişmeye devam ediyor..Mutlaka üstleri beyaz altları hafif pişmiş olması lazım...Dikkatli bir şekilde saniyeleri hesap ederek pişirmek önemlidir unutmayın....



Herkese Çay Eşliğinde Afiyet Olsun:)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder